L-Glutathion

Glutathion is het meest krachtige antioxidant in ons lichaam. Antioxidanten gaan beschadeging van onze cellen tegen die door vrije radicalen worden veroorzaakt. Vrije radicalen zijn bijproducten die ons lichaam vormt bij het neutraliseren van giftige stoffen. Je lichaam bouwt zelf glutathion op uit de aminozuren arginine, glycine en cysteïne. Glutathion gaat door al onze cellen heen om gifstoffen en zware metalen te verzamelen en vervolgens te verwijderen. Zodra dit is gebeurd, wordt het omgezet van gereduceerd Glutathion naar geoxideerd Glutathion. Aan de hand van de verhouding tussen gereduceerd en geoxideerd vorm is zelfs te meten hoeveel gifstoffen zich in de cellen bevinden. Deze verhouding is de beste graadmeter van de algemene gezondheid en welbevinden.

Hoe ouder we worden, hoe minder glutathion we zelf kunnen aanmaken. Hoewel korte milde stress de aanmaak van glutathion kan verhogen, kan chronische stress de hoeveelheid glutathion in het lichaam verminderen.

Waar zit glutathion in?

Glutathion is afkomstig uit aminozuren. Aminozuren zijn eiwitten. Goede bronnen van glutathion zijn dan ook eiwitrijke bronnen als eieren, vette vis, kip, kalkoen. Hennepzaad, kikkererwten en linzen zijn goede bronnen van plantaardige eiwitten.

Hoeveel glutathion heb ik nodig?

In Nederland en in de Europese Unie is geen ADH voor glutathion opgesteld.

NB: Vanwege strenge EU-wetgeving kan VitaGuard hier geen volledige informatie verstrekken over alle mogelijke toepassingen en gezondheidsvoordelen van onze supplementen. Alleen goedgekeurde claims die in de EU database staan, mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen we daarom veelal niet delen.Voor meer informatie en/of vragen kun je een bericht sturen naar info@vitaguard.nl