Kwaliteit

De ingrediënten die wij gebruiken in onze producten zijn zo veel mogelijk samengesteld in de hoogste kwaliteit, best opneembare vormen en biologische beschikbaarheid. De productie vindt grotendeels in Nederland plaats bij producenten die opereren onder de allerhoogste certificeringen in de industrie; GMP (Good Manufacuring Practice), FSSC22000 en HACCP.

Doordat VitaGuard gebruik maakt van kleine dagelijkse zakjes is het behoud van kwaliteit en houdbaarheid optimaal gegarandeerd. Supplementen in grotere verpakkingen zoals potjes zullen immers elke dag in contact komen met lucht en je handen, terwijl na het openen van een daily pack deze vrijwel direct ingenomen zullen worden.

VitaGuard Premium is 100% Vegan, GMO-free en vrij van synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen, conserveermiddelen en allergenen zoals gluten, schaaldieren, eieren, vis, pinda, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, lupine en weekdieren.

Werkzaamheid

De ingrediënten en doseringen van VitaGuard zijn zorgvuldig geselecteerd door onze experts in samenwerking met voedingstherapeuten, artsen, apothekers en voedingsexperts. Wij werken vrijwel uitsluitend met ingrediënten die evidence-based zijn. Dit betekent dat de EFSA (European Food Safety Authority) de wetenschappelijke gezondheidsclaims op deze voedingsstoffen heeft goedgekeurd. Van de overige ingrediënten nemen wij alleen diegene in onze producten op, waarvan jarenlang onderzoek en studies er zeer sterk op wijst dat zij werkzaam zijn.

Multivitamine & Mineralen Complex

Onze Multivitamine bevat een combinatie van voedingsstoffen die de energie in je lichaam activeren, zoals ijzer, jodium, koper, mangaan en een uitgebreid vitamine B-complex. Vitamine B3, B5, B12, B6, C en foliumzuur ondersteunen bij geestelijke inspanning en vitamine B1, B3, B6, B12 helpen bij het vrijmaken van energie uit voeding. Zink helpt bij de opbouw van lichaamseiwitten en vitamine B1 draagt bij tot de normale werking van het hart. Vitamine D speelt een rol bij het behouden van sterke spieren. Ook bevat het vitamine K1 en K2 wat o.a. het behoud van sterke botten ondersteunt. Ook de zogenaamde ‘moeder van alle antioxidanten’, L-Glutathion is aan onze Multi toegevoegd.

Magnesium Bisglycinaat + Citraat

Veel supplementen gebruiken nog altijd het goedkope magnesiumoxide. Dit is vrijwel onoplosbaar en wordt daarom slecht opgenomen. VitaGuard Premium heeft een combinatie van weliswaar duurdere maar betere vormen die elkaar perfect aanvullen. Magnesiumcitraat, wat veel beter wordt opgenomen en zeer geschikt is voor een normale spierwerking en ondersteuning van het energieniveau. En magnesiumbisglycinaat, wat nog beter wordt opgenomen en zorgt voor het behoud van een goed geheugen en een normale geestelijke balans. In combinatie met vitamine B6 uit de Multivitamine wordt magnesium nog beter opgenomen. Elk tablet bevat 200mg elementair magnesium.

Vitamine C + Bioflavonoïden

In tegenstelling tot het meest gangbare en goedkopere ascorbinezuur bevat VitaGuard Premium uitsluitend goed verdraagbare en ontzuurde vitamine C als calciumascorbaat.Vitamine C staat vooral bekend om zijn positieve invloed op het immuunsysteem en dus behoud van een sterke weerstand. Vitamine C is gunstig voor soepele en elastische aderen, goed voor het skelet, voor het behoud van een gezonde huid, bij futloosheid, voor geestelijke energie, goed voor het zenuwstelsel en helpt het de gezonde lichaamscellen beschermen. IJzer uit de Multivitamine zorgt er voor dat vitamine C nog beter wordt opgenomen. Elk tablet bevat 1000mg vitamine C

Daarnaast is er 150mg aan bioflavonoïden toegevoegd, om met onze vitamine C dichtbij de natuur te blijven. Hesperidine is een polyfenol dat voorkomt in de voedzame schil van citrusvruchten. Het werkt synergetisch met vitamine C, wat elkaars opname bevordert.

Probiotica + Prebiotica

Probiotica zijn goede bacteriën die bijdragen aan een gezonde darmflora. Een gezonde darmflora heeft weer een positief effect op het immuunsysteem, de spijsvertering en de stoelgang. Onderzoek van de laatste jaren toont aan dat een gezonde darmflora bij nog veel meer belangrijke processen betrokken schijnt te zijn.

Voor onze gepatenteerde probioticaformule van Lab2Pro zijn de 5 best inzetbare bacteriestammen geselecteerd. Deze zijn superieur gecoat voor een betere stabiliteit en houdbaarheid. Deze capsule bevat maar liefst 10 miljard kve (kolonie vormende eenheden)

Naast probiotica hebben wij prebiotica van Sunfiber® toegevoegd. Een gepatenteerde formule met natuurlijke vezels. Prebiotica is een verzamelnaam voor stoffen die de groei van bepaalde bacteriesoorten in het lichaam bevorderen. Hieraan worden gunstige effecten voor de gezondheid toegeschreven.

Veel bacteriën overleven het maagzuur niet. VitaGuard Premium Probiotica komt daarom in tegenstelling tot veel andere probiotica in de markt in speciale maagsapresistente capsules die de inhoud beschermen als deze de maag passeert, waardoor ze ook grotendeels levend hun bestemming bereiken.

Omega-3 uit Algen

VitaGuard Premium Omega-3 is afkomstig uit algen, dus niet uit vis. Vissen eten algen waardoor zij omega-3 binnen krijgen. Helaas bevat vis tegenwoordig meer dan alleen omega-3. Vaak zit vis vol met PCB’s en andere gifstoffen zoals zware metalen die er eerst uitgefilterd dienen te worden. Wij halen de omega-3 direct uit algen in een zuiver en gecontroleerd proces.

Omega-3 op basis van algenolie is één van de weinige natuurlijke niet dierlijke bronnen waar de belangrijke EPA en DHA vetzuren in zitten. Daarom is het uitermate geschikt voor vegetariërs en veganisten, die juist een extra behoefte aan deze stoffen hebben. Een bijkomend voordeel is dat de softgels geen typische vissmaak hebben.

VitaGuard Premium Omega-3 draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie*1 en de normale werking van het hart*2. Het is bovendien een duurzame keuze, aangezien je niet bijdraagt aan overbevissing, overmatige krillvangst en onnodige bijvangst.

*1+2 Bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA samen.

Multivitaminen & Mineralen Complex

Samenstelling per tablet % RI*
Vitamine A (palmitaat) 800 µg 100%
Vitamine D3 Vitashine™ Vegan 25 ug 500%
Vitamine E (natuurlijk D-alfa-tocoferolsuccinaat) 60 mg 500%
Bètacaroteen (100% natuurlijk) 5 mg -
Vitamine K1 35 µg 50%
Vitamine K2 (VitaMK7®) 38 µg 50%
Vitamine B1 (thiamine-HCI) 20 mg 1818%
Vitamine B2 (riboflavine) 20 mg 1428%
Vitamine B3 (niacinamide) 60 mg 375%
Vitamine B 5 (calcium-d-pantothenaat) 70 mg 1166%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 7 mg 500%
Foliumzuur 400 µg 200%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 75 µg 3000%
Biotine 80 µg 160%
Vitamine C (calcium ascorbaat) 50 mg 62%
Calcium (calcium citraat) 56 mg 7%
Magnesium (magnesium citraat) 4 mg 1%
IJzer (ijzer fumaraat) 10 mg 71%
Koper (koper gluconaat) 500 µg 50%
Jodium (kalium jodaat) 150 µg 100%
Zink (zink citraat) 15 mg 150%
Mangaan (mangaan gluconaat) 5 mg 250%
Kalium (kalium jodaat) 0,06 mg 0%
Selenium (L-selenomethionine) 100 µg 182%
Chroom (chroom picolinaat) 40 µg 100%
Choline (choline bitartraat) 100 mg -
Inositol 50 mg -
PABA (para-aminobenzoëzuur) 15 mg -
Betaine HCI 15 mg -
Bromelaine (1200 GDU/g) 15 mg -
L-Glutathion 2,5 mg -
Luteïne 0,5 mg -
Zeastaxanthine 0,05 mg -

Ingrediënten: vitaminen, mineralen, choline, inositol, antiklontermiddelen (silicium dioxide, magnesium stearaat), vulmiddel (microkristalijne cellulose), bindmiddel (hydroxypropylcellulose), PABA, betaine HCI, bromelaine, L-Glutathion, luteïne, zeaxanthine, coating (HPMC, stearinezuur, MCC)

Omega 3 Algenolie

Samenstelling per softgel
Omega 3 Algenolie Dmax®400 (Schizochytrium sp.) 600 mg
Totaal Omega-3 302 mg
EPA (Eicosapentaenoic Acid) 70 mg
DHA (Docosahexaenoic Acid 210 mg

Ingrediënten: Algenolie uit Schizochytrium sp algen, antioxidanten (tocopherolmix, rozemarijnextract, ascorbylpalmitaat) |softgel (gemodificeerd maiszetmeel, glycerol, carrageen, natriumcarbonaat)

Vitamine C + Bioflavonoïden

Samenstelling per tablet % RI*
Vitamine C (calcium ascorbaat) 1000 mg 1250%
Calcium (calcium ascorbaat) 108 mg 14%
Bioflavonoïden complex waarvan hesperidine 150 mg -

Ingrediënten: vitaminen, bioflavonoidencomplex, mineralen, vulmiddel (microkristallijne cellulose), bindmiddel (hydroxypropylcellulose), antiklontermiddel (silicium dioxide, magnesium stearaat), coating (HPMC, MCC, stearinezuur)

Magnesium Bisglycinaat + Citraat

Samenstelling per tablet % RI*
Magnesium (Bisclycinaat) 50 mg 13%
Magnesium (Citraat) 150 mg 40%

Ingrediënten: magnesium, bindmiddelen (hydroxypropylcellulose, microkristalijne cellulose), antiklontermiddellen en (magnesium stearaat, silicium dioxide),coating (HPC, titanium dioxide, talk, hydroxypropylcellulose, polyethylenglycol (PEG))

Probiotica + Prebiotica 5-10

Samenstelling per maagsapresistente capsule
Lab2Pro® Probiotica van 5 stammen met 10 miljard kve*
Bifidobacterium Lactis 1 x 10-11 kve/g /cfu/g Lab2Pro® 20 mg
Lactobacillus Acidophilus 1 x 10-11 kve/g /cfu/g Lab2Pro® 20 mg
Bifidobacterium Infantis 1 x 10-11 kve/g /cfu/g Lab2Pro® 20 mg
Bifidobacterium Breve 1 x 10-11 kve/g cfu/g / Lab2Pro® 20 mg
Bifidobacterium Longum 1 x 10-11 kve/g /cfu/g Lab2Pro® 20 mg
Prebiotica:
Sunfiber® ST voedingsvezels 370 mg

Ingrediënten: bacteriestammen (soja), Sunfiber®: 100% gedeeltelijk enzymatisch gehydrolyseerd guar gom, HPMC, gellan gom * kve=kolonievormende eenheden

*RI=Referentie-inname van een gemiddelde volwassene

Aanbevolen gebruik:

  • Voedingssupplement tabletten, capsules en softgels met vitaminen, mineralen, spoorelementen, antioxidanten, omega-3 algenolie, probiotica en prebiotica.
  • Neem de inhoud van 1 daily pack (5 items) dagelijks in bij een maaltijd
  • De aanbevolen dagelijkse dosering van 1 daily pack niet overschrijden
  • Niet geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar oud
  • Raadpleeg uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik medicijnen
  • Bevat vitamine K. Niet geschikt voor personen die cumarine derivaten innemen
  • Koel, droog en buiten bereik van jonge kinderen bewaren

Een gevarieerde evenwichtige voeding en gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Bestel Nu